Krewetki zanurzone w miodzie z nutą limonki

Krewetki zanurzone w miodzie z nutą cytryny

Sposobów na przygotowanie krewetek jest mnóstwo. My proponujemy niestandardowy przepis. Znajdziesz tu różnorodne smaki od słodkiego do kwaśnego, od słonego do ostrego :) Zachęcamy do wypróbowania :)

Składniki:

  • 500 g krewetek tygrysich
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta chili mielonego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka masła
  • Sok z połówki limonki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu Manuka

Sposób przygotowania:

  1. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
  2. Na patelni rozgrzej masło, olej oraz wrzuć rozdrobniony czosnek. Całość smaż ok. 1 minuty.
  3. Dodaj krewetki, sól, sok z limonki, chili. Smaż przez ok 2 minuty.
  4. Nabij podsmażone krewetki na wykałaczkę i przełóż je na talerz.
  5. Wymieszaj ocet balsamiczny z miodem.
  6. Polej krewetki przyrządzonym sosem.


Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl