MIÓD MANUKA MGO® - NATURALNE WSPARCIE ODPORNOŚCI W CHŁODNE DNI

MIÓD MANUKA MGO® - NATURALNE WSPARCIE ODPORNOŚCI W CHŁODNE DNI

Okres jesieni i zimy to czas zwiększonej podatności na infekcje wirusowe i bakteryjne. Obniżenie temperatury otoczenia naraża organizm na wychłodzenie sprzyjając tym samym rozwojowi choroby. Miód Manuka MGO® dzięki swym antybakteryjnym i przeciwzapalnym właściwościom pomaga w zwalczaniu patogenów.

CZYM JEST MIÓD MANUKA

Miód Manuka MGO® jest miodem  powstającym jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii z nektaru krzewów manuka (łac. Leptospermum scoparium). Jego wyjątkowe właściwości wynikają z obecności substancji aktywnej - methylglyoxalu (MGO), a jej stężenie w miodzie manuka sięga nawet 830mg/kg. Dla porównania stężenie methylglyoxalu w europejskich miodach nie przekracza 10mg/kg.

KASZEL I BÓL GARDŁA

Jednym z pierwszych sygnałów obniżenia ogólnej odporności organizmu jest podatność na infekcje objawiająca się kaszlem i bólem gardła. Znaczna większość przeziębień spowodowana jest infekcjami wirusowymi. Przebieg choroby komplikuje się dodatkowo kiedy do infekcji wirusowej dołącza się infekcja bakteryjna.

Stosowanie miodu w łagodzeniu objawów kaszlu i bólu gardła znane jest w medycynie ludowej od wieków. Takie wykorzystanie miodu, znajduje podparcie we współczesnych opracowaniach m.in. Światowej Organizacja Zdrowia (WHO). Istnieją dowody naukowe potwierdzające, że Miód Manuka MGO® oprócz działania antyoksydacyjnego (charakterystycznego dla innych rodzajów miodu) hamuje namnażanie patogenów za co odpowiada obecny w nim methylglyoxal.

MIÓD MANUKA MGO® ELEMENTEM CODZIENNEJ DIETY

Miód Manuka MGO® jest produktem spożywczym wykazującym unikalne właściwości
w budowaniu odporności na pospolite infekcje górnych dróg oddechowych
i gardła oraz kojeniu wywołanych nimi podrażnień. Jest produktem naturalnym
i bezpiecznym, dzięki czemu może być spożywany przez dorosłych i dzieci (powyżej 1 roku życia) przynosząc bardzo dobre rezultaty. Najlepsze efekty daje systematyczne, codzienne spożywanie Miodu Manuka MGO® 100+ lub 250+. Doskonale sprawdza się schemat spożywania 1-2 łyżeczek miodu na czczo i przed snem.

WARTO WYBIERAĆ ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO®

Ponieważ na rynku pojawiają się różne produkty wykorzystujące nazwę ‘miód manuka’ warto zwracać uwagę na pochodzenie, oznaczenie aktywności i rodzaj roślin, z których nektaru powstał dany miód. Znakowanie zawartości methylglyoxalu w Miodzie Manuka jest jedyną metodą określania jego aktywności zaaprobowaną przez rząd Nowej Zelandii.

Miód Manuka MGO® jako produkt oryginalny jest znakowany zawartością methylglyoxalu (np. MGO 250+, MGO 400+; co odpowiada gwarantowanej zawartości methylglyoxalu wynoszącej odpowiednio minimum 250 i 400 mg/kg miodu). Spełnia także pozostałe wymogi (pochodzenia, składu pyłkowego i parametrów fizyko-chemicznych) opisane w dokumencie „Science and characteristing Mānuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government stawiane Miodom Manuka przez Rząd Nowej Zelandii.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl