Babka Płesznik Dr Gaja nasiona, 250 g Termin przydatności 11.2017 r.

Promocja

Produkt z terminem przydatności 04.2017r.

Co warto wiedzieć o BABCE PŁESZNIK?

  • Babka płesznik pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, stąd czasami nazywana jest babką śródziemnomorską.
  • Greckie słowo psyllium oznacza pchłę i odnosi się do niewielkich rozmiarów i kształtu nasion babki.
  • Nasiona płesznika mają neutralny smak, dzięki czemu ich zastosowanie jest szerokie.
  • Namoczonych nasion babki można używać zamiast mąki przy wypieku chleba, gdyż wiąże wszystkie składniki ciasta.

Dlaczego sięgać po produkty DR GAJA?

Produkty Dr Gaja nie zawierają zbędnych dodatków do żywności i są w 100% naturalne. Ważne jest dla nas endogeniczne pochodzenie surowców, dlatego większość naszych produktów pochodzi z ziem, gdzie są uprawiane od wieków.

Suszenie jest naturalnym procesem, który pozwala nie tylko przedłużyć trwałość, ale także zachować cenne walory produktu.

Jak spożywać BABKĘ PŁESZNIK DR GAJA?

2-3 łyżeczki wymieszać z niewielką ilością ciepłej wody, następnie odczekać 5 minut do napęcznienia nasion, aż powstanie gęsty kleik. Babka płesznik ma szerokie zastosowanie w kuchni, jako dodatek do sałatek, surówek, jogurtu, past kanapkowych, musli, ciast i deserów. Idealnie nadaje się do zagęszczania zup, sosów oraz wypieku chleba.

BABKA PŁESZNIK SUSZONA, DR GAJA

Składniki: nasiona babki płesznik 100%
Masa netto: 250 g

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Kraj pochodzenia babki płesznik: Polska
Kraj produkcji: Polska

Sklep internetowy Shoper.pl