Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetce 5 g (nawet do 179,7 mg/kg MGO) 12 szt

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 42,00 zł 42.00
ilość szt.
Zyskujesz 210 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Opis

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Miód Manuka MGO 100+ zamknięty w wygodnych do zabrania saszetkach. Praktyczny dla osób żyjących w biegu, chcących mieć swój ulubiony miód zawsze pod ręką.

Etykieta

Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetce 5 g (nawet do 179,7 mg/kg MGO) 12 szt.


Składniki: miód z krzewu Manuka 100%.
Miód zawiera methylglyoxal w ilości 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach manuka).

Sposób użycia: przełam saszetkę w połowie i wyciśnij miód.
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, poniżej 25°C.

Miód Nektarowy Manuka MGO™ 100+ w saszetkach (nawet do 179,7 mg/kg MGO)
Wartość odżywcza w 100 g w 5 g
Wartość energetyczna 1400 kJ/ 334,6 kcal 70 kJ/ 16,7 kcal

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany

- w tym cukry

82,1 g

82,1 g

4,1 g

4,1 g

Białko 0,3 g 0,02 g
Sól Zawiera znikome ilości

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.
Bezpośredni importer i dystrybutor: Propharma Sp. z o.o.
Masa netto: 60 g (12 saszetek)

 

Więcej informacji o miodzie Manuka

Naukowo potwierdzone ilości MGO™

Przez długi czas charakterystyka miodu Manuka była rozpoznawana i mierzona z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło wyjątkowości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową precyzją.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Te same badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.

Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Produkt Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka 30-800+
Inne miody 0-10
Inne produkty żywnościowe 0-50

Więcej informacji o miodzie Manuka:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl