Letni przepis z Manuką!
Przepis z Miodem Manuka
 
Składniki 📋
1/2 pęczka zielonych szparagów
8 szt. krewetek
2 jajka
1 opakowanie mix’u sałat
2 łyżki groszku
1 dymka
2-3 ząbki czonsku
natka pietruszki
 
Sos
2 łyżeczki mikstury olei Travico
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu manuka
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz
 
Sposób przygotowania:
1. Szparagi należy umyć, a twarde końce odłamać.
2. Główki pozostawić w całości, natomiast łodygi pokroić ukośnie na plasterki. Pokrojone szparagi należy wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować przez ok. 2 minuty, odcedzić na sitku.
3. Surowe krewetki smażyć 2-3 minuty pod przykryciem z posiekanymi ząbkami czosnku oraz natką pietruszki.
4. Jajka ugotować na twardo (ok. 7 minut), ostudzić, zdjąć skórkę i pokroić na połówki.
5. Mix sałat wypłukać, wysuszyć, następnie doprawić solą i pieprzem, wymieszać z krewetkami. Dodać groszek i jajko. Posypać posiekaną dymką. Doprawić solą i pieprzem.
6. Składniki sosu połączyć i wymieszać, polać po sałatce.
 
 
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl